Blog

5 vinkkiä välttyä katupölyltä

Posted by:

Hiekoitushiekan poisto ja katupöly

Eri kokoisina hiukkasia on ilmassa joka tapauksessa koko ajan mutta ero eri vuodenaikoina on merkittävä. Hiukkasia syntyy mm. Pakokaasusta, siitepölystä ja katupölystä ja niitä on likipitäen mahdoton välttää kokonaan. Tuttua kauraa on keväinen riesa kun olet juuri pessyt autosi ja se on 15 minuutin päästä jo harmaan kalvon peitossa. Syypää on ilmassa liikenteen ja tuulen nostattama katupöly. Sen lisäksi että hiukkaset likaavat, ne saattavat aiheuttaa allergisia oireita ja ärsytystä.

Keväällä katupoly ja hiukkaset ovat suurin riesa sillä talven jäljiltä pölyä on kertynyt liukkauden torjuntaan käytetystä hiekoitushiekasta ja liikenteen pölystä joka on ollut sitoutuneena lumeen.

Kiinteistöhuoltoyritykset ovat avainasemassa sinun arkeesi ja tässä kohtaa välillisesti myös terveyteesi. Kiinteistöhuoltosi voi vaikuttaa osaltaan siihen kuinka pitkä tämä jokakeväinen pöllyävä aikakausi on. Huoltoyhtiöllä on vermeet ja välineet joilla tuo inhottava jokakeväinen riesa saadaan kerättyä ja pestyä pois kaduilta ja pihoilta. Tämän mittavan urakan jälkeen meidän kaikkien on taas hieman helpompi hengittää. Joku on saattanut ihmetellä miksei hiekkaa poisteta välittömästi lumien lähtiessä? Vastaus tähän on looginen. Hiekoitushiekan poisto ajoitetaan siihen ajankohtaan jolloin yöpakkasia ei enää ole sillä vaikka päivisin on jo lämmintä voivat yöpakkaset tuoda liukkauden takaisin tunneissa.

Sen lisäksi että huoltoyhtösi pyrkii huomioimaan sinut ja hyvinvointisi voi jokainen omalta osaltaan pyrkiä ottamaan seuraavat 5 asiaa huomioon.

5 vinkkiä miten helpotat arkeasi pahimpaan aikaan

  1. Vältä liikkumista erityisesti isojen, vilkkaasti liikennöityjen teiden läheisyydessä
  2. Sekä auton että asunnon ikkunat on hyvä pitää suljettuina.
  3. Pyykit on viisainta kuivattaa pahimpaan aikaan sisätiloissa.
  4. Toisin kuin ajatellaan, katupöly kuitenkin päätyy varsin heikosti rakennusten sisätiloihin joten erityisen herkkien ihmisten ensilääke on pysytellä sisällä erityisesti hiekanpoiston aikana.
  5. Asuntojen ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihto on hyvä ajoittaa keväällä ajankohtaan jolloin hiekanpoisto on saatu tehtyä.

Kaikki huoltoyhtiöt pyrkivät varmasti parhaansa mukaan toki ottamaan huomioon katupölyn ja sen pölyämisen korjaamalla hiekkaa kun kulkuväylien pinnat ovat kosteat tai vaihtoehtoisesti vesittämällä huollettava ala ennen korjausta. Nykyään käytettävissä on myös teknisesti hyvin kehittyneitä laitteita hiekanpoistoon jotka vähentävät selkeästi hiekoitussepelin poistosta aiheutuvaa turhaa pölyämistä.

Laitteiden kehittyessä, kiinteistöhuoltojen modernisoiduttua ja erityisesti ymmärryksen kasvaessa myös hiukkasten vaikutuksille herkkien arki on jatkossa hieman helpompaa.

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a Comment