Blog

Joulunaika taloyhtiössä

Posted by:

JOULUN AIKA TALOYHTIÖSSÄ

Joulunpyhinä ja uutena vuotena syntyy paljon jätettä. Joskus juhlapyhiin valmistauduttaessa edesautetaan epähuomiossa myös viemäritukoksien syntymistä. Jotta joulunaika sujuisi ilman ongelmia olemme koonneet alle muutaman tärkeän muistettavan asian lajittelusta ja käytännöistä juhlapyhiin liittyen.

Joulukuusi 

Kuusen voi viedä loppiaisen aikoihin kiinteistön jätepisteeseen, josta jätehuoltoyhtiö käy ne keräämässä. Isompien taloyhtiöiden kannattaa tilata kuusia varten vaihtolava, jolloin kuuset päätyvät suoraan haketukseen ja polttoon. Kunnallisten jäteyhtiöiden jäteasemat vastaanottavat joulukuusia yleensä maksutta tammikuun aikana. Joulukuusta ei tule laittaa kiinteistön jäteastioihin pilkottunakaan, koska se vie niin paljon tilaa täyttäen jäteastiat nopeasti, painaa paljon ja hankaloittaa näin ollen jäteastioiden tyhjennystä.

Kinkun rasva

Kerää kinkun rasva jäähtyneenä tyhjään margariinirasiaan tai kahvipakettiin, sulje se ja laita sekajäteastiaan. Hyytyneen rasvan voit myös laittaa sellaisenaan biojäteastiaan. Älä milloinkaan kaada rasvaa viemäriin! Rasva hyytyy viemäriputkistossa ja aiheuttaa putkitukoksen.

Uudenvuoden tina

Tinakenkä sisältää paljon lyijyä ja on siksi vaarallista jätettä (ent. ongelmajäte). Tinat eivät kuulu sekajätteen joukkoon. Mikäli edellisvuoden tinoja ei haluta valaa uudelleen, ne tulee viedä vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen.

 

Lahjapaperit

Keräysastiaan päätyvät lahjapaperit on hyvä pakata tiiviisti esimerkiksi taittelemalla ne paperikassiin.

 

 

 

Ihanaa Joulua toivottaen

Kiinteistöhuolto Aiden Oy

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a Comment