Blog

Lämpökuvauksella nähdään mistä rakennuksesi lämpö menee hukkaan

Posted by:

Lämpökuvaus selvittämään mistä vetää?

Lämpökuvaus on luotettava keino selvittää löytyykö rakennuksestasi paikkoja joista lämpö karkaa. Ilmavuodot ovat lämpökuvauksella yleisimmin todettavia rakennuksen vikoja jotka lisäävät kiinteistön energiankulutusta ja aiheuttavat käyttäjille epämiellyttävää vetoa. Pahimmillaan kostean sisäilman vuotaminen rakenteisiin synnyttää riskin kosteusvaurioille. Ikkunoiden tai ovien tiivisteet ovat hyvin yleisiä haastepaikkoja, mutta joskus lämpövuotoja on niin yllättävissä paikoissa ettei energiahukan jäljille päästä ilman lämpökuvausta. Lämpökuvauksesta asiakkaalle tulostettava raportti on ymmärrettävää ja selkeää luettavaa ja sitä voi hyödyntää myös vaikkapa asunnon myynnin yhteydessä antamaan osviittaa sekä rakentamisen että asumisen laadusta.

Lämpökuvaus hyödynnettävissä kaikkialla rakennuksessa

Lämpökuvausta voidaan hyödyntää monessa yhteydessä ja siitä onkin apua koko rakennuksen elinkaaren aikana valmistuksesta remontointiin. Se on oiva tekniikka korjaustarpeen arvioinnissa kun selvitetään mistä vuotaa ja toisaalta myös korjauksen jälkeen osoittamaan että tiivistystoimenpiteet ovat oikein tehtyjä.

Lämpökuvauksella pystytään havaitsemaan myös kosteus ja homevaurioita, etsiä putkien ja lattialämmityskaapelointien sijainteja sekä tutkia talotekniikan vikoja. Esimerkiksi sähkökeskuksen lämpökuvauksella pystytään havaitsemaan ylikuormittuneet johtimet ja toimimaan ennen kuin järjestelmään tulee toimintakatkoksia. Samalla periaatteella voidaan tutkia pumppujen ja ilmanvaihtokoneiden osia. Lämpökuvaus on ehdottomasti paras tapa tutkia vesipatterien ja putkistojen tukkeumia sekä todentaa termostaattien toiminta. Näin ei tarvitse arvailla missä vika mahdollisesti on sillä korjaukset voidaan kohdentaa tarkasti oikeaan paikkaan.

Hyvä lämpökamera onkin kiinteistöhuollollesi arvokas apu kiinteistösi huollossa ja rahanarvoinen etu sinulle asukkaana.

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a Comment